VÅR GARDEROB

ALLTID DET SENASTE - ALLTID I SÄSONG - ALLTID RÄTT

Kläderna från Sabina & Friends är alltid av hög kvalitet och i säsong. Särskilt utvalda att passa just dig.

 

Ditt drömskåp - alltid uppdaterad hos Sabina & Friends.

KLIMATSMART

BÅDE KÄNSLA OCH FÖRNUFT.

Vi köper alltmer kläder och bär dem allt kortare tid innan vi slänger dem. Det är synd, eftersom klädtillverkningen är en mycket miljö-, kemikalie- och energikrävande process.

Vi svenskar äger fyra gånger så mycket kläder idag som vi gjorde 1980.

7000 liter vatten är den mängd som krävs för att producera 1 kg bomull.

Mellan år 2000 och 2009 ökade svenska folkets konsumtion av textilier med 40 procent.

En tiondel av världens bekämpningsmedel går till bomullsodling, trots att bomull bara upptar 2,5 procent av jordbruksmarken.

70000 ton textilier slänger svenska folket i hushållssopor varje år. Det motsvarar ca 8 kg textilier per person och år. 26000 ton textilier lämnas varje år in till välgörenhetsorganisationer, vilket motsvarar 3 kg per person och år. 

Många modeaktörer söker nya sätt att få ut sina produkter på marknaden samtidigt som de vill öka medvetenheten. Själva arbetar vi bara med märken som uppskattar att vi ständigt jagar nya miljölösningar. För framtiden. För ett mer klimartsmart mode.

THE REST IS HISTORY

OM OSS

Idén om att starta Sabina and friends började i en liten butik och atelje på Fridhemsgatan över en kopp kaffe och samtal om helgens fester och äventyr. 

Du vet, känslan av att inte ha något att ha på sig, parat med den där oemotståndlig lusten av att köpa nytt. Trots att vi båda hade garderoberna fulla med kläder. 

Vi kände att något saknades i modebranschen. Det fanns miljö- och hållbarhetstänk hos de flesta aktörer när det gällde material och återvinning. Samtidigt hade vintage-marknaden börjat etablera sig på allvar. Vi ville ta nästa steg och föra in delningsekonomin i modebranschen på allvar.

I augusti 2010 blev våra tankar och visioner ett företag. Och på den vägen är det.